Järviruoko -seminaari
Järviruoko -seminaari – Hyvinvoiva kunta ja kestävä liiketoiminta
Aika: 24.1.2024 klo 9:30-14:00
Paikka: Kokoustila Bryggan, Forum Marinum, Turku
Tervetuloa kuulemaan konkreettisia esimerkkejä järviruo’on hyödyntämisen mahdollisuuksista ja potentiaalista edistääkseen kestävää liiketoimintaa hyvinvoivassa kunnassa. Seminaarin tavoitteena on tuoda kunnat ja yritykset yhteen ja tarjota verkostoitumismahdollisuutta eri toimijoiden välillä. Kuulemme myös millä tavalla järviruokoa on hyödynnetty eri puolilla Suomea ja Ruotsissa. Tilaisuuden päätteeksi on mahdollisuus tutustua Forum Marinumin museoon. Tilaisuus on maksuton osallistujille, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Puheenvuoroja voi myös seurata etänä.
Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä.
Alustava ohjelma, pidätämme oikeuden muutoksiin:
09:30-10:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
10:00-10:05 Tervetuloa, Ida Forssell-Martikainen, BioDemo -hanke ja Sonja Jaari, Baltic Reed -hanke
10:05-11:00 Ruovikoiden leikkuu: luonnonmonimuotoisuus ja biodiversiteetti, Pekka Alho, Turun AMK
Raws Reed Straws, John Zerihoun, Raws, Norrköping, Sweden
Ravinnekierto, maanparannus ja bioenergia, Pekka Heikkinen, Qvidja Gård, Parainen
Järviruo’on hyödyntäminen kasvualustoissa, Amanda Chabanon, Hannaksen tila, Korppoo
Finnsementin kokemuksia järviruo’on hyödyntämisestä, Ursula Kääntee, Finnsementti Oy, Parainen
11:10-12:00 Lounas ja verkostoitumista
12:00-13:40 Kunta liiketoiminnan tukena, Kuntien puheenvuorot: Raasepori, Mynämäki, Naantali
Leikkuualueet ja luvitus, Jerome Tornikoski, Turun AMK
Monikäyttösuunnitelma, Michelle Kozlova, Varsinais-Suomen Ely-keskus
Oikea kalusto, oikeisiin tarpeisiin, N.N.
Ruoppauskaluston muokkaus leikkuutarpeisiin, N.N., JS Merityö Oy, Parainen
Vinkit kunnille niittoprojektin suunnitteluun ja toteutukseen (suunnitteluoppaan esittely), Eeva Tähtikarhu, John Nurmisen Säätiö
13:40-14:00 Verkostoitumista ja hedelmiä
14:00 Yhteenveto, tilaisuus päättyy
Itsenäinen tutustuminen Forum Marinumin museoon